Utsalget

UTSALGET VÅRT

Hver fredag kl 12-18 åpner vi opp utsalget vårt på Fåberg.*

Fra 1. desember til og med 23. desember har vi åpent hver dag kl 12 – 18. Her kan du se hele kolleksjonen vår, få omvisning i produksjonen og handle porselen og keramikk MENT for deg!

* vi holder stengt i romjulen.

 

HELGEPROGRAM I DESEMBER:

1., 2. og 3.  desember : Blomsterdesigner Marianne Leren dekorerer inspirerende bord.

Søndag 3. desember kl 15: Fyr i peisen, førjulsstemning og adventsfortelling med Simen Kyrre Hagen

8., 9., og 10. desember : MENT dekker bord til jul- og nyttår!

Søndag 10. desember kl 15: Fyr i peisen, førjulsstemning og adventsfortelling med Simen Kyrre Hagen

Søndag 17. desember: Kom og møt designstudent Erlend Sønderlund, som vi har samarbeidet med i utviklingen av vår nye tekanne, kopp-sveip og serveringsbrett. Han  jobber med trearbeider i butikken hele dagen, og viser deg gjerne teknikkene han bruker!

kl 15: Fyr i peisen, førjulsstemning og adventsfortelling med Simen Kyrre Hagen

 

Velkommen til vårt univers!

POP UP BUTIKK I OSLO

Fra 10. november til 23. desember har vi Pop Up butikk på Steen & Strøm i Oslo. Rett ved inngangen til Kongens gate. Velkommen!

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram – der informerer vi også om utvidede åpningstider og annen moro!

 

bilde5

OM SKIFABRIKKEN

Vi holder til på Fåberg, ti minutter nord for Lillehammer, i det som en gang var verdens eldste skifabrikk. Her holdt Rustad Skifabrikk til, etablert i 1872. Bygningen vi holder til ble satt opp i 1960 , som er en erstatning for et laftet bygg produksjonen foregikk i tidligere og her ble det produsert 10.000 skipar i året på det meste.

Tre generasjoner Rustad drev skifabrikken før den ble lagt ned i begynnelsen av 80-tallet og frem til vi tok over huset i september 2012 sto det mer eller mindre tomt.

Det er med stor begeistring og ydmykhet at vi igjen har etablert norsk produksjon i et hus som innehar så mye norsk produksjonshistorie, og det er med stolthet vi legger våre porselensprodukter i en seng av treull, akkurat slik treskiene ble beskyttet da de ble sendt ut i verden fra Fåberg i kasser med treull i.

bilde6